Plastikteki Çözüm Ortağınız...
TEMSİLCİLİKLER

THERMOWARE EPS Machinery B.V. 
Voltastraat 17  3771 RX 
Barneveld  Hollanda
Tel: +31 3424 90899  Faks: +31 3424 12999
info@thermoware.com  www.thermoware.com 

THERMOWARE EPS

Thermoware'in kuru kalıplama teknolojisi kırk yılı aşkın süredir müşterilerin rekabet gücünü korumasına yardımcı olmaktadır. Teknolojimizin kalbi akıllı kalıp tasarımıdır. Her kalıp sistemi müşteriye özel bir ürün için tasarlanmış ve üretilmiştir. Doğru proses ayarları ile makinelerimiz size daha düşük maliyetle daha iyi köpük kalitesine sahip ürünler sunar. İnce duvarlı parçalar söz konusu olduğunda geleneksel ıslak kalıplama süreci sınırlıdır. Kuru Kalıplama sistemimiz, bu hassas ince duvarlı parçaları üretme becerisine bir adım daha yaklaşır. Bu sistem, 2 mm'ye kadar duvar kalınlıkları elde etmenizi ve mükemmel partikül füzyonunu korumanızı sağlar.

Thermoware EPS Machinery Genleşebilen Polistiren (EPS) tabak, bardak ve kase üreten makinalarının en büyük üreticisidir. İnce duvarlı, EPS BARDAK üretiminde öngenleştirme fırın üretimden, EPS şekillendirme makina ve kalıp geliştirilmesine, otomasyon için gerekli konveyör bantlarıyla, test ekipmanlarını, sayaç ve dizicilerle tamamlayarak komple tesisler sağlıyoruz.  

Malzeme, buhar ile ön pişirme işleminden geçerek boncuk tanesinin ölçüsü arttırılır. İstenilen ürüne göre kalıpların içine yüklenerek buhar ile  şekillendirilir. Açılan kalıptan ürünler itilir; konveyör vasıtasıyla test cihazına kusursuz ürünler takiben  paketlemeye gönderilir.

Arzu ederseniz baskılı bardak veya kağıt baskılı kaplamalı bardak ile müşteri memnuniyeti sağlayabilirsiniz.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ ?


-EPS BARDAK kağıt bardağın yarı fiyatındadır.
-EPS BARDAK %100 geri dönüşümlüdür
-EPS BARDAK'ta eliniz yanmaz
-EPS BARDAK'ta dondurmanız erimez
-EPS BARDAK sızdırmaz

Thermoware PFM, araçlar için güneş siperliklerine yönelik EPP köpük için dünyadaki tek 'kuru köpük' üretim ekipmanı tedarikçisidir.
 
1. Sürdürülebilirlik:
- Küresel yıllık güneşlik üretimi yaklaşık 160 milyon adettir ve bu da yıllık 136 milyon m3 gaz tüketimine karşılık gelmektedir.
- THW'nin kuru kalıplama teknolojisi %50 enerji tasarrufu sağlar
- Karbon ayak izinde önemli bir iyileşme: 68 milyon m3 gazın potansiyel tasarrufu, yılda 35.000 otomobilin emisyonunu temsil eden yaklaşık 120 milyon kg CO2 tasarrufuna eşittir...
- Mikroplastikler ve hammaddelerden kaynaklanan diğer maddelerle (kaplamalar vb.) atık su kirliliği yok

2. Maliyet tasarrufu:
- %50 daha kısa çevrimsüreleri ve enerji tasarrufu
- %20-30 daha düşük toplam parça maliyeti
- THW'nin kalıplarının dayanıklılığı geleneksel kalıplara kıyasla en az iki kat daha fazladır
No alternative text description for this image

Bardak ve tabak yapımı için Genleştirilebilir Polistiren’in (EPS) aşağıdaki aşamalardan geçmesi gerekmektedir.

PRE EXPANDING (ÖN GENLEŞTİRME)

Hammadde oktabin’ler içinde gelir ve istenen yoğunluğa getirmek için ön genleştirme işlemine tabi tutulmalıdır. Ön genleştirmede farklı yoğunlukta malzeme hazırlanması ile gerçekleştirilmektedir.

Ön genleştirme sonrası malzeme enjeksiyon makinasında kullanılmadan önce silolar içerisinde 5 – 6 saat depolanmalıdır.
Kapasite seçimi üreticinin çalıştırmayı planladığı enjeksiyon makinası adedine bağlı olarak yapılmaktadır. Bir adet ön genleştirme 3 veya daha fazla besleyebilmektedir.
Standart bir enjeksiyon makinası yaklaşık olarak saatte 13 kg malzeme kullanmaktadır.

KALIPLAMA - THW ENJEKSİYON MAKİNASI 


Enjeksiyon makinası üniversal olup kalıp değiştirmek sureti ile her türlü ince cidarlı EPS ürün üretimini gerçekleştirebilmektedir. Bu ürünlerin limiti ise cidar kalınlığının 1.1’den 8 mm’ye  kadar olmasıdır. Aynı makinada bardaklar, kaplar, ve et tabakları yalnızca kalıp değiştirmek vasıtası ile üretilebilmektedir.

Kalıplar tek gözlü olarak tasarlanıp üretilir ve BUHARLAMA İNDİREKT olarak yapıldığından bardak üretiminde bardak ile NEM TEMAS ETMEZ. 

Çalışır halde görmek için burayı tıklayınız.

YARDIMCI EKİPMANLAR:

Kalıplardan otomatik itici ile çıkan bardaklar otomatik dizici ile dizilir, sızdırmazlık testinden geçer ve istiflenerek paketlemeye hazır hale gelmektedir. 

Aşağıdaki yardımcı ekipmanlar EPS üretimi için gereklidir.

  • 7 bar basınca sahip buhar
  • 38 °C sıcaklığında ve 4 bar basınçta soğutma suyu
  • 7 bar basınçta basınçlı hava
  • 220 / 380 VAC elektrik